با امضای قرارداد تامین و ساخت تجهیزاتِ انتقال کارخانه تولید کنسانتره، مجتمع فولاد خراسان گام دیگری برای تسریع در ساخت پروژه کارخانه تولید کنسانتره¬ی این شرکت در محل معادن سنگان خواف برداشت.
در پی انعقاد تفاهم نامه تسریع در پروژه احداث کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن «مجتمع فولاد خراسان» در آبان ماه سال جاری، روند عملیات اجرایی این کارخانه تحرکی جدی به خود گرفته است.
به گفته¬ی مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان، با اقدامات طرف¬های مشارکت، در دو ماه گذشته و در چارچوب تفاهم نامه، در حوزه های مهندسی، تامین و اجرا، این پروژه کاملا از رکود خارج شده و پیشرفت فیزیکی پروژه در همین مدت نشان دهنده ایجاد پویایی و رونق در کارگاه ساخت این پروژه عظیم است و این پروژه حتی می تواند زودتر از زمان پیش بینی شده به بهره برداری برسد.
کسری غفوری با اعلام این که خوشبختانه سهامداران شرکتِ «تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان» مرحله سوم افزایش سرمایه این شرکت را مصوب نمودند، اظهار امیدواری کرد که با ثبت و اجرای این افزایش سرمایه، منابع مالی مورد نیاز برای تسریع در روند احداث این پروژه قبل از پایان سال جاری فراهم شود.
وی امضای قرارداد تامین تجهیزات اصلی انتقال و انبارش مواد با شرکت «DHHI» چین، عقد قراردادهای تجهیزات انتقال و توزیع نیرو و نیز قرارداد ساخت باقیمانده تجهیزات انتقال سنگ را از اقدامات صورت گرفته در هفته های اخیر عنوان کرد و افزود: عملیات سیویل سایت، ادامه پوشش انبار کنسانتره، ادامه اجرا و نصب تجهیزات انتقال، اجرا و نصب برخی تجهیزات و تاسیسات مکانیکال و نیز اجرای معماری ساختمان های اداری و غیر صنعتی را از اقدامات رضایت بخش صورت گرفته در راستای تسریع در اجرای این پروژه در دو ماه اخیر ذکر کرد.
غفوری سپردن تضامین لازم از سوی کنسرسیوم ساخت پروژه و عقد قراردادهای ساخت و تامین تجهیزات را گام های کلیدی در این مرحله از کار برشمرد که به گفته او، نشان دهنده پویایی و تحرک قابل قبول در این پروژه مهم و کلیدی است.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه به عنوان قطعه اصلی پازل «پایداری تولید فولاد در استان خراسان»، کانون توجه هیات مدیره، مدیران ارشد و سهامداران عمده فولاد خراسان ماه های آینده خواهد بود.
وی افزود: راه اندازی کارخانه سنگ آهن در سنگان خواف، نه تنها یک راهبرد در جهت «تامین منافع ذی نفعان و سهامداران»، بلکه با نگاهی بلندمدت، اقدامی اساسی برای «پایداری تولید فولاد در شرق کشور» خواهد بود، چرا که «مجتمع فولاد خراسان» با لحاظ اهمیت تکمیل زنجیره تولید، اینک تمام حلقه های پسامعدنی در تولید فولاد را در زنجیره تولید خود فراهم کرده و به آستانه اتصال به ذخایر معدنی استان رسیده است. راه اندازی دوباره پروژه سنگان، که متاسفانه در دهه گذشته علی رغم اهمیت آن به دلایل گوناگون پیشرفت مطلوب را نداشته است، در یک سال گذشته مهم ترین برنامه توسعه ای شرکت بوده و در کنار همه فراز و فرودهای تولید، اصلی ترین پرونده روی میز مدیریت شرکت تلقی شده است.
غفوری از اهتمام به این پروژه، فراتر از مبحث تولید، به عنوان «مسئولیت اجتماعی» مجتمع فولاد خراسان، به عنوان بنگاه مادرِ تولید فولاد در خراسان رضوی برشمرده و تصریح کرد: این مسئولیت ایجاب می کند که پروژه استحصال سنگ آهن از ذخایر غنی استان به عنوان سرمنزل طرح های توسعه ای این شرکت نشانه گذاری شود.
مدیرعامل فولاد خراسان افزود: ایجاد هزاران فرصت شغلی جدید، پایداری تولید از رهگذر تکمیل زنجیره ارزش، پیشگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر در کنار ایجاد رونق اقتصادی و تحول در زیست و معیشت مردم منطقه و نیز جذب و حفظ صدها نیروی توانمند و متخصص از بدیهی ترین نتایجی است که برای ما به عنوان یک بنگاه و شهروند حقوقی مسئول، محل اعتنا و اهتمام است.
کسری غفوری با قدردانی از همراهی سهامداران عمده و هیات مدیره فولاد خراسان، مدیران حاکمیتی در استان و کشور گفت: با حمایت وزارت «تعاون کار و رفاه اجتماعی» و مجموعه های تابعه به ویژه «صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر»، خوشبختانه گام¬هایی اساسی برای احیای این پروژه ارزشمند برداشته شده و امیدوارم با ادامه ی قاطعانه آن نبض تولید فولاد در شرق کشور، با به تپش درآمدن کارخانه تولید کنسانتره در سنگان، پایدار گردد.