News & events

با اجرای یکی از پروژه های برتر نظام بهپویی در فولاد خراسان حاصل شد: افزایش زمان در دسترس بودن تجهیزات واحد احیا در زمان قطع برق اضطراری

نگهداری تجهیزات ریفورمر و کوره های احیا، در زمان قطع برق اضطراری بسیار حساس و یکی از کلیدی ترین فرایندهای واحدهای احیاست که می بایست تجهیزاتی از قبیل فن ها و پمپ های آب با توجه به درجه حرارت بالا همچنان در مدار بهره برداری باشند و در صورت عدم تامین برق خسارت  بسیار سنگینی متوجه تجهیزات واحد خواهد شد .

به گفته کارشناس ارشد نت واحد احیا، خرابی پمپ انژکتور دیزل ژنراتور و وارد مدار نشدن این تجهیز در شرایط اضطراری قطع برق در دی ماه 96  و خاص بودن تعمیرات این پمپ و موجود نبودن آن در بازار ایران و نیاز به خرید خارجی، انگیزه آغاز اجرای این پروژه بود.

مهندس علی اکبر شهابی افزود: با برآورد حداقل بار اضطراری در شرایط بحران جهت حفظ شرایط ماشین آلات، محاسبات توان و تجهیزات مورد نیاز انجام و  بعد از قطعی شدن محاسبات و پاسخ گویی در شرایط اضطراری، پیشنهاد تامین برق اضطراری از شبکه 20 کیلو ولت به مدیر احیاء ارائه شد که به دنبال آن برای امکان سنجی مناسبترین  راه با تشکیل جلسه مشترک با مدیریت واحد و ریاست نت مسیرهای تامین شبکه 20 کیلو ولت بررسی  و کم هزینه ترین مسیر ممکن انتخاب گردید.

شهابی افزود: پس از هماهنگی های لازم و موافقت معاون بهره برداری و مدیر خدمات فنی و پشتیبانی، پروژه با تهیه نقشه ساختمانی و برآورد تجهیزات مورد نیاز کلید زده شد.

به گفته مهندس شهابی، یکی از محسنات این پروژه استفاده از تجهیزات موجود و بلااستفاده در شرکت از قبیل ترانس و تابلوهای اصلی بود که حجم عمده ای از هزینه های این پروژه را کاهش می داد.

 از مراحل انجام پروژه یادشده می توان به ساخت مکان نصب ترانس و تابلوها، اجرای شبکه هوایی به طول حدودا 150 متر ، کابل کشی300 متر کابل 3 هسته ای و 900 متر کابل فشار ضعیف در طی 10 روز ، حفاری قسمتی از مسیر و احداث منهول مورد نیاز، انجام تست های مورد نیاز  کابل، ترانس و سوئیچ برد، تست تابلوی فرمان کنترل از راه دور و سرکابل زدن کابل فشار متوسط و تست های مربوطه نام برد.

بنا بر این گزارش، با اصلاحات انجام شده در شبکه 20 کیلو ولت توسط واحد توزیع شبکه، ترانسفورماتور پست زمینی 1 مگاولت آمپر در صبحگاه  23 آبان 97 در روز قطع برق با موفقیت وارد مدار شد و علاوه برتامین برق اضطراری و حفظ  تجهیزات کوره های احیا در واحدهای یک و دو، برق جانبی مورد نیاز تعمیرات مدول یک را  نیز تامین و تا پایان قطع برق از پست 400، پایداری خود را حفظ نمود.

مهندس فضیلتی مدیر واحد احیا نیز پروژه مذکور را یکی از پروژه های ارزشمند اجرا شده کمیته بهپویی واحد در سال 97 دانست و افزود: اجرای این پروژه با توجه به مشکلاتی که در تامین برق اضطراری واحد وجود داشت بسیار حیاتی و حائز اهمیت بوده است.

وی از پیگیری مجدانه و انجام کار دقیق و تخصصی تیم مربوطه و به ویژه مهندس شهابی، سرپرست گروه، و همه دست اندرکاران شامل روسا و تیم های اجرایی نت، دفتر فنی، تولید، و نیز واحدهای خرید، پشتیبانی و... قدردانی نمود و اظهار امیدواری نمود با اجرای پروژه های تیمی مشابه، زمان در دسترس تولید این ناحیه در بیشترین مقدار ممکن حفظ گردد.