فولاد خراسان با امضای تفاهم نامه ای میان این شرکت و شهرداری و شورای اسلامی شهر نیشابور با حضور استاندار خراسان رضوی، به عنوان معین توسعه منطقه 5 خراسان رضوی (شامل شهرستان های نیشابور و فیروزه) معرفی شد.
در مراسم امضای این تفاهم نامه که میان مهندس احمدی، مدیرعامل فولاد خراسان و نجفی، شهردار نیشابور و درودی رییس شورای شهر به امضا رسید، استاندار با بیان این که همکاری فولاد خراسان در توسعه منطقه، به عنوان معین توسعه اقتصادی، یک همکاری داوطلبانه و عام المنفعه است، افزود: شرکت ها و صنایع بزرگ، علاوه بر رسالت خود در تولید و شکوفایی اقتصادی، بایستی نگاهی توسعه محور به محیط پیرامون خود داشته باشند و از برکات آن نیز، خود در وهله اول برخوردار شوند.
رزم حسینی با بیان این بیلان آب دشت نیشابور به میزان سالانه 100میلیون متر مکعب منفی است، افزود: مطالعات در زمینه مصرف بهینه آب، اجرای برنامه های ترویجی و آموزشی برای اهالی، کمک به خوداشتغالی ساکنان روستاها و محیط پیرامونی و جلوگیری از سرریز شدن جمعیت روستاها به حاشیه شهرها و سکونت گاه های غیر رسمی، مسایلی است که باید در صدر توجه شرکت هایی مانند فولاد خراسان قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی با بیان این که امروز شهرها و حتی روستاهای ما از سرانه بالای تحصیلات عالی، نیروی انسانی توانمند و زیرساخت هایی نظیر انرژی و شبکه ارتباطی و اینترنت برخوردارند، افزود: با این شرایط، اگر نگاه توسعه ای و مدیریت توسعه وجود داشته باشد، با استفاده از رسوب سرمایه شرکت ها در بانک ها و کمک گرفتن از سرمایه های خود مردم، می توان گام های بزرگی برای ایجاد اشتغال برداشت.
رزم حسینی تاکید کرد: معنای اقتصاد مقاومتی، کمک گرفتن امدادی از شرکت ها نیست، بلکه هدف، نگاه توسعه ای و مدیریت توسعه محور با هدف اشتغال پایدار است.
در این مراسم مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان با اشاره به توان بالغ بر 540 کارشناس و مهندس در رشته های فنی و اقتصادی در مجتمع فولاد خراسان افزود: این نیروی انسانی توانمند، قادر است در تشکیل اتاق فکر برای طرح ها و پروژه های اقتصادی شهرستان مشارکت موثر داشته باشد.
مهندس احمدی افزود: شرکت مجتمع فولاد خراسان با تاکید بر ارتقای بومی سازی و ایجاد نمایشگاه دائمی ساخت داخل، علاه بر توسعه فعالیت های ساخت داخل، گامی جدی برای ارتقای صنعتی شهرستان و ایجاد کار و اشتغال برای اهالی منطقه برداشته است و با سرمایه گذاری در این حوزه و ورود صاحبان توان فنی و ابتکار می توان شاهد تحول در این عرصه بود.
وی همچنین از برنامه های این مجتمع برای ترویج و توسعه بهره وری آب و کشاورزی با مشارکت در ایجاد و توسعه کشت گلخانه ای خبر داد.
مهندس احمدی افزود: این شرکت برای صیانت از سرمایه های ارزشمند شهرستان، یعنی جوانان و نوجوانان اعلام آمادگی کرده است تا در حوزه ورزش و جوانان از طریق احداث یک مجموعه ورزشی سرمایه گذاری نماید و در صورت واگذاری زمین مناسب و ارائه طرح لازم از طریق مراجع ذیربط، این خدمت را نیز به مردم نیشابور هدیه خواهد نمود.
احمدی با اشاره به مشارکت فولاد خراسان با نهادهای مدیریت شهری در بازآفرینی سیما و منظر شهری افزود: مجتمع آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در حوزه فضاهای سبز و پارک های شهری اعلام کرده و شورای شهر و شهرداری نیشابور ایجاد پارک خطی ضلع جنوبی بلوار کمربندی نیشابور را، که محل عبور و مروز زائران حرم حضرت امام رضا (ع) نیز هست، به عنوان اولویت در این زمینه پیشنهاد و ذکر کرده اند.
وی با اشاره به آمادگی فولاد خرایان برای سرمایه گذاری درحوزه توسعه گردشگری و سلامت افزود: 60 واحد سوئیت و زمین مربوطه ( با مساحت3 هکتار) می تواند آورده فولاد خراسان برای یک مجموعه هتلینگ خوب باشد.
احمدی به برخی پروژه های اجرا شده توسط شرکت فولاد در توسعه نیشابور و در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی خود خبر داد و سرمایه گذاری در حوزه احداث ریل و ایجاد ایستگاه فولاد در شبکه ریلی کشور، سرمایه گذاری در حوزه جاده ای با احداث پل غیر همسطح در محور نیشابور به فیروزه با هدف تردد ایمن و کاهش حوادث جاده ای،
مشارکت در احداث سد بار که منجر به کاهش مصرف آب این مجتمع به کم تر از نیم درصد آب مصرفی سالانه نیشابور و کاهش برداشت از 3 حلقه چاه آب مجتمع (از حدود 2400 حلقه چاه نیشابور) شده است، را از مهم ترین اقدامات شرکت متبوع خود برای توسعه حوزه استقرار این صنعت عظیم برشمرد.